Bibliotheek Kennermerwaard & Het Nieuwe Warenhuis – initiatiefnemers van CUA – slaan een brug tussen onderwijs, ondernemers en samenleving. Tussen vandaag en morgen. Nu de toekomst omarmen, door lokale krachten te bundelen en op een alternatieve manier (van elkaar) te leren. Om zo Alkmaar – stad van de uitvinders – nóg mooier en creatiever te maken. Voor iedereen. 

Bibliotheek Kennemerwaard wil mensen uit regio Alkmaar aanmoedigen zich optimaal te ontwikkelen – ieder op zijn of haar eigen manier. Om zo naar gelijke maatschappelijke kansen te streven, mensen samen te brengen en te stimuleren hun krachten te bundelen. Want dat is waar de toekomst om vraagt. 

Er is meer nodig dan kennis en vaardigheden voor de samenleving van morgen. Meer creativiteit en een optimaal aanpassingsvermogen. Naast het reguliere onderwijs, is er behoefte aan een alternatief. Een ongedwongen setting, uitdagend en aanmoedigend, creatief en vernieuwend.   

In samenwerking met Het Nieuwe Warenhuis startte de bibliotheek de Creatieve Universiteit Alkmaar – waar studenten docenten zijn en docenten studenten. Met een verfrissend lesrooster, interactieve veldwerksessies en de stad als faculteit, slaat CUA een brug tussen onderwijs, ondernemers en samenleving. 

Coworking Community Het Nieuwe Warenhuis wil de regio Alkmaar een impuls geven op het gebied van innovatief en betekenisvol ondernemerschap. Wat hard nodig is om als samenleving op een vooruitstrevende en duurzame manier samen te werken en te leven – nu en in de toekomst.

Wij geloven in de kracht van ecosystemen – allereerst binnen onze eigen coworkingspace, maar ook in de stad. Door inspirerende en vernieuwende projecten uit te voeren, zoals #FMF, Prachtstraatjes, Yoga Festival, Part of Now en het ZP-FEST, stimuleren we een samenleving – een stad – waarin mensen samen een positieve impact kunnen maken.  

De bibliotheek bleek de ideale partner voor HNW. Dezelfde ambitie en ideeën, een andere maatschappelijke functie. Wij geloven dat een open ruimte zorgt voor spontane ontmoetingen en inspirerende connecties. CUA vergroot en opent deze ruimte, brengt de stad samen en stimuleert waardevolle samenwerkingen

Meer weten over CUA, Bibliotheek Kennermerwaard of Het Nieuwe Warenhuis? We komen graag met je in contact