Voor de zelfstandige die zijn of haar netwerk wil vergroten, kennis wil verbreden en handige skills van lokale professionals wil leren. Gewoon om de hoek, in Alkmaar. Voor de student die naast het studeren al zin heeft in ‘het echte werk’ én waardevolle connecties wil leggen. 

Voor mensen met – simpelweg – goede ideeën en initiatiefnemers. Binnen organisaties, de stad, de buurt of bedrijven. Voor beleidsmedewerkers, talentzoekers, ambtenaren, marketing- en communicatiespecialisten, vormgevers, fondsenwervers en vrijwilligers.

Kortom, voor iedereen die meer wil leren, creëren en innoveren. Op zijn of haar eigen manier. Voor iedereen die vooruit wil, die volgende stap wil zetten. En samen van Alkmaar – stad van de uitvinders – een nóg mooiere stad wil maken.  

Het CUA ‘lessenpakket’

Bepaal zelf welke ‘les’ je bijwoont. Geef je op voor onze toegankelijke workshop(s) en steek de koppen bij elkaar – en handen uit de mouwen – tijdens het veldwerk. Heb je een geweldig idee? Pitch het en maak kans op een plek binnen ons startuptraject! 

De workshops

Unieke workshops, gegeven door ‘gouden koppels’. Twee specialisten, één binnen de theorie, één uit de praktijk. Workshops met inspirerende thema’s, die je helpen die volgende stap te zetten, een idee uit te werken, duurzamer te ondernemen, jouw verhaal te vertellen, strategisch te netwerken, creatiever te denken en nog veel meer. 

De workshops worden gegeven in de Bibliotheek of Het Nieuwe Warenhuis, duren drie uur en zijn inclusief koffie, thee, een kleine (netwerk)borrel, oneindig veel inspiratie, waardevolle connecties, nieuwe inzichten en praktische skills. 

Veldwerk 

Tijdens het veldwerk nemen we je mee naar verrassende ‘leerplekken’ in de stad. We gaan actief aan de slag met diverse vraagstukken en het bedenken en implementeren van creatieve oplossingen. CUA studenten & docenten helpen initiatiefnemers, bedrijven en organisaties te innoveren en Alkmaar nog mooier en creatiever te maken.

Krachten worden gebundeld & ideeën toegejuicht. Een veldwerksessie wordt afgesloten met een kleine (netwerk)borrel. Betalen doe je met jouw waardevolle inzichten & skills. Het aantal veldwerkplekken is beperkt, workshopvolgers krijgen daarom voorrang. 

Benieuwd naar wat er op de agenda staat of je direct inschrijven voor een workshop? 

Startuptraject

NIEUW! Voor de ‘student’ met een briljante en vernieuwende ideeën. In februari organiseren we samen met Starters4Communities een startuptraject. Tijdens dit traject helpen we jou in 4 dagen – samen met een team van experts – van je idee een plan te maken en van jouw plan de praktijk. Heb jij een geweldig idee, een vernieuwend product of een prachtig initiatief. Pitch je idee, we zijn erg benieuwd! 

[Pitch je idee]

Student én docent? 

Bij CUA zijn we allemaal studenten én docenten. We kunnen allemaal van elkaar leren en een anderen inspireren. Wij zijn daarom altijd op zoek naar ‘gouden koppels’ met verschillende expertises en ervaringen om interessante workshops te geven. Ben jij student én docent?