Alkmaar – Stad van de uitvinders

Van de duikboot, houtzaagmolen tot fietsborstel. Grote en kleine uitvindingen. 

Even creatief én allemaal uitgevonden in Alkmaar. Stad van de uitvinders, creatieve geesten, praktische doeners & initiatiefnemers – ieder op zijn of haar eigen manier.

Waar de wervelstorm aan wereldwijde innovaties ons soms doet wankelen, zet Creatieve Universiteit Alkmaar ‘uitvinders’ weer in hun kracht. Met een creatieve community, leerzame workshops & inspirerend veldwerk in onze eigen stad Alkmaar. 

CUA biedt de ruimte om (streek)kennis te delen, krachten te bundelen, ideeën uit te wisselen en toe te juichen. Samen te creëren en te innoveren. Om zo Alkmaar nóg mooier & creatiever te maken. Stad van de uitvinders – van toen, nu én de toekomst.

Over ons – Creatieve Universiteit Alkmaar
CUA is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en Het Nieuwe Warenhuis. Ons doel is het nieuwe werken, leren en leven in de stad te omarmen en een boost te geven. Samen met alle Alkmaarders die zich hier ook toe geroepen voelen.    

Studenten, ambtenaren, werknemers, zelfstandigen & initiatiefnemers; CUA is voor iedereen die samen wil leren, creëren en innoveren. Bij CUA zijn studenten de docenten en docenten de studenten. De stad is onze ‘faculteit’, het lesrooster bepalen we samen. 

Alkmaarders komen samen, (streek)kennis wordt gedeeld, krachten gebundeld, ideeën uitgewisseld en toegejuicht. Waardevolle connecties, bijzondere samenwerkingen. Een creatieve community die elkaar – en de stad – helpt te groeien en te vernieuwen. 

CUA organiseert bijzondere en inspirerende workshops en veldwerksessies op unieke locaties in de stad. Daarnaast bieden we startups een kickstart met professionele begeleiding tijdens een speciaal startuptraject. 

Studeren aan CUA & collegegeld 

Bepaal zelf welke ‘les’ je bijwoont. Geef je op voor onze toegankelijke workshop(s) en steek de koppen bij elkaar – en handen uit de mouwen – tijdens het veldwerk op locatie in de stad. Heb je een geweldig idee? Pitch het en maak kans op een plek binnen ons startuptraject! 

Het CUA collegegeld bedraagt slechts €48,- (incl. BTW) per workshop, de veldwerksessies betaal je met jouw waardevolle inzichten. Let op: het aantal plekken per veldwerksessie is beperkt, workshopvolgers krijgen daarom voorrang. Direct inschrijven voor een workshop? Bekijk het rooster!