Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Klantsegmentatie

1 januari @ 09:27

De workshop van Daniëlle is helaas afgelast.

Stel je bent ondernemer, je hebt een klein (startend) bedrijf of je bent marketeer- of communicatiespecialist bij een culturele, maatschappelijke of commerciële organisatie. Oftewel: je wilt graag weten waar jouw doelgroepen zich bevinden en hoe je ze kunt bereiken. Of je hebt nog helemaal geen keuze gemaakt in doelgroepen en wilt juist bepalen wie jouw potentiële klanten kunnen zijn (in en rond Alkmaar).

Tijdens de workshop ‘Klantsegmentatie’ vertelt Danielle Plantenga meer over de doelgroepen in en rond Alkmaar door middel van het ‘Mosaic Huishouden’ onderzoek. Mosaic onderscheidt 50 typen doelgroepen onder de ruim 7,4 miljoen huishoudens in Nederland. Door publieksgroepen te rangschikken krijgt men inzicht in verschillende doelgroepen in het werkgebied welke gebruikt kunnen worden voor marketingdoeleinden.

Een van de hoofddoelen is natuurlijk om meer mensen aan jouw onderneming te binden. Door middel van praktische opdrachten krijg je tijdens deze workshop een aantal marketing tools in handen om met jouw onderneming doelgroepgericht aan de slag te gaan. Je wordt getraind om met de doelgroepen aan de slag te gaan en je marketingmix hierop aan te passen.

Danielle Plantenga is all-round marketeer met hart en ziel. Naast haar bedrijfseconomische studie heeft zij NIMA A, B en C op haar CV staan. Al toen zij 19 jaar oud was werd ze eerste van Nederland met haar eigen ondernemingsplan in de retail. Inmiddels werkt zij al 15 jaar als marketeer, bijvoorbeeld voor diverse retailbedrijven zoals Intersport en AMS (Europese inkoper voor o.a. Ahold). Op dit moment werkt zij met veel plezier voor Bibliotheek Kennemerwaard en KopGroep Bibliotheken en is zij lid van de marketing commissie welke landelijke opdrachten krijgt van de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken).

Tickets

Daniëlle Plantenga

Danielle Plantenga is all-round marketeer met hart en ziel. Op dit moment werkt zij met veel plezier voor Bibliotheek Kennemerwaard en KopGroep Bibliotheken en is zij lid van de marketing commissie welke landelijke opdrachten krijgt van de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken).

Locatie

Bibliotheek Kennemerwaard
Gasthuisstraat 2
Alkmaar, 1811 KC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
072 515 6644
Website:
https://www.bibliotheekkennemerwaard.nl

© 2019 Creatieve Universiteit Alkmaar - Contact CUA (Stephan de Vilder)

ontwerp door GetYosOmhoog ↑