Bekijk het rooster
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Inloophuis De Zwaan

28 januari, 2020 @ 19:15 - 21:30

Tijdens Veldwerk ga je actief aan de slag met een vraagstuk en het bedenken en implementeren van creatieve oplossingen. Deze keer bezoeken we inloophuis De Zwaan en denken we na over hun ‘daklozentour’.

 

“Lang niet iedereen in onze stad heeft een ‘thuis’. Daarom zijn we blij dat we onze gasten de sfeer van zo’n thuis kunnen bieden. Wie heeft dat niet nodig?”

 

Dit zijn de woorden van Marleen Kramer, coördinator van Inloophuis de Zwaan aan de Oudegracht in Alkmaar. Het inloophuis is er voor een groep van circa 25 mensen in Alkmaar die thuisloos zijn en vaak ook psychische problematiek kennen. Veel van deze mensen zijn hun vertrouwen in bestaande instituties kwijt. Voor hen is het belangrijk dat ‘presentiewerkers’ zoals Marleen en collega Clarine Jansen van Reakt vooral aanwezig zijn en met hen in gesprek gaan. Vanuit de dialoog ontstaat verbinding en mogelijk ook een nieuw perspectief voor de thuisloze.

 

Wat gaan we doen? We leveren een bijdrage aan een project dat in de maak is. Clarine en Marleen hebben, samen met koepelorganisatie Parnassia, het idee gevat om een ‘daklozentour’ te ontwikkelen. Dit kan bijdragen aan een andere beeldvorming van het daklozenbestaan in Alkmaar.

 

De veldwerksessie in De Zwaan vindt plaats op dinsdagavond 28 januari.

 

Betalen doe je met jouw waardevolle inzichten & skills. Het aantal plekken voor Veldwerk is beperkt, workshopvolgers krijgen daarom voorrang.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Locatie

De Zwaan
Oudegracht 185
Alkmaar, 1811CD Nederland
Site:
https://www.dezwaan-alkmaar.nl/

© 2023 Creatieve Universiteit Alkmaar - Contact CUA (Huub Purmer) - Privacy Statement

ontwerp door GetYosOmhoog ↑