Workshop Duurzaam Ondernemen
  • Dit event is voorbij.

Duurzaam ondernemen

16 oktober, 2018 @ 09:00 - 12:30

Maaike leert je, op je eigen manier, om je project of onderneming duurzaam te maken. Duurzaamheid is namelijk een ontzettend actueel onderwerp. Iets wat de wereld nu nodig heeft, maar hoe verwerk je dit in je eigen werk? Maaike is expert in strategische duurzame ontwikkeling en werkt wereldwijd als host en trainer.

Wat ís ‘duurzaamheid’ nou eigenlijk? Hoe weet je of iets duurzaam is of niet? Een complexe vraag waar niet zo makkelijk antwoord op te geven is.

Cradle to cradle, triple bottom line, circulair; er zijn een heleboel verschillende manieren om naar het begrip duurzaamheid te kijken. In deze workshop krijg je een introductie in het wetenschappelijke Framework for Strategic Sustainable Development. Daarin kijken we naar de aarde als een systeem, vormt systeemdenken het uitgangspunt en wordt duurzaamheid gedefinieerd aan de hand van principes die je op elke industrie, sector of project kan toepassen.

Duurzaam Ondernemen begint bij het vormen van een heldere visie: weten waar je heen wil. Hoe ziet jouw bedrijf eruit wanneer hij volledig duurzaam is? Hoe draagt jouw bedrijf of initiatief bij een aan duurzame toekomst? En hoe ziet die toekomst er volgens jou uit? Je gaat met concrete tools aan de slag om de kennis toe te passen op je eigen onderneming. Je verlaat de workshop met meer helderheid en inspiratie over hoe jij op jouw manier bij kan dragen aan positieve verandering op deze aarde.

Deze workshop is voor (startende) ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke initiatieven en organisaties, actieve burgers, studenten. Een eigen project of onderneming is geen vereiste, voel je welkom om aan te sluiten! Maximaal 20 plekken..

Maaike Boumans

Maaike is facilitator, trainer en activist. Door te schrijven, vragen te stellen en ruimte voor dialoog temaken probeert ze bij te dragen aan positieve sociale verandering. Ze is sinds 2013 lid van PoetryCircle en is oprichter van Bright Future Lab, gericht op duurzaamheid en leiderschap voor jongeren. Maaike heeft een MSc in Strategic Leadership towards Sustainabilityaan Blekinge Institute of Technology (Zweden). Ze houdt van vragen waar Google het antwoord niet op weet, van waardevolle gesprekken en ochtendwandelingen. Maaike is gevestigd in Amsterdam, Nederland.

Het Nieuwe Warenhuis
Het Vijvertje 2